Șurligaie

Șurligaie nu are nevoie de prezentare. Șurligaie nu are nevoie de promovare. Șurligaie ESTE vedetă!

 

I se trage de la un concurs de fotografie desfășurat pe aerodrom când un fotograf cu valențe de profesionist (ori poate chiar este pofesionist, nu știu, dar i-am lăsat semnătura pe fotografie) l-a făcut celebru, fotografia circulând pe diverse sit-uri media.

Născut pe aerodrom, la TUZLA, în 2014, și-a făcut loc, cu puterile lui de cățel de talie mică, în haita veșnic rezidentă pe aerodrom.

Inutil să menționez că nu are nicio treabă cu motoarele de aviație. Ori cu mișcarea aeronavelor pe aerodrom. Își face veacul pe la hangar de ude, lipicios cum este mai primește una-alta. Mai mult, băieții i-au construit și cușcă de trei stele. Când se deschide sezonul la popândăi (primăvara) vânează toată ziua pe câmp. A dezvoltat chiar o procedură în care se ajută de elicopterele care rulează aerian pe calea de rulaj: merge deștept la pas sub elicopter și scanează mișcările din iarbă. De obicei popândăi când văd umbra elicopterului o asimilează cu cea a unei păsări de pradă și rămân nemișcați, așteptând să treacă primejdia, sperând că nu vor fi observați. Acesta este momentul pe care îl așteaptă Șurligaie: atac scurt și… gata masa.

A contribuit din plin la creșterea populației canine din zonă și și-a câștigat prin luptă dreptul de a lăsa urmași, urmași care îl „asasinează” cu atenția lor. Nu prea știe să le facă față…

Este unul din puținii căței care preferă să doarmă numai afară, indiferent de condițiile meteo. Chiar dacă are unde se adăposti, doarme liniștit în ploaie de parcă nimic nu se întâmplă.

Pe măsură ce s-a maturizat a devenit mai clonțos și mai mârăicios dar rămâne același cățel iubitor și alintat.

« de 3 »